Haptotherapie

Wat is haptotherapie?

Haptonomie betekent letterlijk de wetenschap van de tast. Tasten kunnen we naar buiten, naar onze omgeving en ook naar binnen, maar ook naar wat we voelen. Haptonomie bestudeert het menselijk gevoelsleven. Haptotherapie is de therapeutische toepassingsvorm van haptonomie.

We kunnen met ons hele lichaam voelen en waarnemen wat iets met ons doet. Wanneer je door de mensen om je heen liefdevolle aandacht, warmte en ondersteuning krijgt, ben je in staat te groeien. Als je dit weinig ontvangt of er vinden ingrijpende gebeurtenissen in je leven plaats dan kan deze groei stagneren.

"Luister naar je gevoel, gebruik je verstand en volg je hart"

- Imke

Het kan zijn dat je op de automatische piloot gaat leven of dat je veel nadenkt en piekert of juist wil voldoen aan de verwachtingen die (je denkt dat) anderen van je hebben. Hierdoor raak je het contact met jezelf kwijt. Wat wil jij? Wie ben jij?

Haptotherapie is erop gericht je weer in contact te brengen met jezelf. Je kunt leren je open te stellen en te sluiten, voelen hoe het met je gaat, wat er van binnen speelt, op zoek gaan naar automatische patronen en ontdekken wat je omgeving met je doet.

Binnen haptonomie staan ervaringsoefeningen en aanraken centraal. Je wordt uitgenodigd te luisteren naar wat jouw lichaam je vertelt.

Wanneer haptotherapie?

Stress
Stress- en overbelastingsklachten kunnen zich op allerlei manieren uiten, bijvoorbeeld in de vorm van een burn-out, chronische hoofdpijn of RSI.
Persoonlijke groei
Problemen die te maken hebben met persoonlijke groei, zoals het gevoel stil te staan of niet weten wat je wilt met je leven.
Relaties
Relationele problemen, met name op gebied van intimiteit.
Lichamelijke klachten
Lichamelijke klachten zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak. Het gaat vaak om rug-, maag-, buik- of hoofdpijn.
Leren accepteren
Problemen met acceptatie, bijvoorbeeld van een ziekte, een handicap of een persoonlijk verlies.

Meer weten of contact opnemen?

 

Herken je deze klachten, en wil je een keer een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek maken? Neem dan contact met mij op en maak een afspraak door te klikken op onderstaande button. Je kunt natuurlijk ook even bellen naar 06 20 93 63 46 als je vragen hebt of extra informatie wilt. Ik sta je met alle plezier te woord. Graag tot ziens.